kita tahu hidup susah..

:: Satu hari bila banyak benda berlaku ::

Posted by A m a l - -



Chapter 20: PMCSA Sports Day

hari semalam ialah PMCSA Sports Day..

Aku masuk volleyball...

dan dilantik jadi Kapten...

Tapi masalah team aku is ader ramai sangat orang hebat2...

masalah dengan orang hebat2 ni is diorang taknak turun training...

jadi benda ni memanglah masalah sikit cos bila game..benda nilah yg menjadi problem cos orang yg hebat2 ni lagi banyak buat masalah daripada aku...

aku pun ader juga buat silap...yelah...memang semua tak pernah main bersama...

tengah game barulah dapat first team...jadi memang teruklah kami kena belasah...

first game ialah tahap kesayuran yang paling tinggi sekali iaitu kami dibelasah 19-25...

second game dah hampir menang...tapi kami kalah jua dengan sangat tipis iaitu 24-25....

sangat sedih juga...tapi aku dah expect dah aku kalah memandangkan dua faktor ni...

yang pertama...team RCSI lebih kuat berdasarkan info yg aku dapat dari Encik Beruang...

yang kedua...Team UCD sangat2 kurang latihan dan terlampau underestimate team RCSI..

jadi secara natijahnya...aku menerima kekalahan dengan hati yg berat tapi redha dengan ketentuan takdir...

ok end of story...

Chapter 21: Pulang ke bilik degan hati yg sedih dalam keadaan hujan...

Pertama skali aku tak kisah pulang ke bilik dengan hati yg sedih...

tapi masalahnya...pulang ke bilik dalam keadaan hujan yg lebat, lebih2 lagi dalam waktu onset of winter is memang sesuatu benda yg boleh mengakibatkan demam...

dan seperti yg dijangka...aku demam jua...

even aku dah mandi, basuh muka,rambut, kepala semua...tapi aku still demam...dan tidak dapat dikawal kepanasan aku...

Chapter 22: Bertarung dengan demam seorang diri....

Aku cuba Call wani...tapi dia tak angkat...maybe dia tidur...yelah hari ni dia grad kat uitm, mesti dia perlukan tidur yang cukup....

dan waktu tu pulak dah pukul 8.pm lebih di sini....lebih kurang pukul 4am am ar kat malaysia...

so, aku dapat rasakan yang wani takkan bangun cos maybe dia penat....dia cakap dia pergi cari baju kurung tuk Grad harini....

so, aku berlwanlah dengan demam sorang diri...

aku gagahkan badan tuk makan nasi and panaskan sardin pagi tadi...tuk isi perut...pastu aku makan vitamin c and makan panadol...

serta selebihnya aku rehat di atas katil di dalam duvet....

memang susah bila demama cos bila di dalam duvet haba badan daripada demam tak dapat keluar so dalam duvet menjadi super duper panas...

jadi, sekali sekala aku kena merangkak keluar duvet tuk sejukkan badan...tapi memandangkan sekarang dah nak winter memang aku keluar kejap2 jer cos bilik aku dah menjadi macam mini peti ais...sangat2 sejuk...


memang susah...memang susah...

...............

Chapter 23: Wani call pabila pukul 11.45 malam...

aku rasa dah pagi dah kat sana....dia call guna skype and tanya akan kesihatan aku...

aku kata lah aku demam teruk tapi sekarang rasa dah better skit dari tadi...

and then kami besembang seketika (aderlah nak dekat sejam)..tanya tentang grad dia, tanya tentang azim...tanya tentang volleyball tanya tentang macam2 lagi...

aku suka bersembabg ngan wani kerana dialah satu-satunya insan dalam dunia ni yang akan merasa lebih sakit jika mengetahui aku jatuh sakit...

jadi secara tak langsung aku rasa macam seronok bila ade orang yg concern akan aku...

and aku rasa ke-concern-nan dia terhadap kesihatan aku membuatkan aku seperti diberi sedikit injection anasthetics yg bisa menymbuhkan dan menenangkan diri yg dalam keadaan sakit...

jadi pastu, aku rasa lega lah sedikit...

Chapter 24: Oklah aku nak sambung study

Aku tak study langsung weekend ni...sedangkan thursday ni aku ader exam...

so, bila dah segar skit ni aku nak sambung study ar...

aku nak score next exam...

harap2 aku dapat jadi pelajar cemerlang dalam semua subjek...

doakan aku...rakan2...


4 Responses so far.

  1. alahai manyak syg ini abg dekat k.wani lor.. suker betol tengok ini abg and itu kakak bahagia.. hope hepily eva aftr lar ye..

  2. =) says:

    hehehe....maceh ade story bout me...hahaha...

    but now...sya plak skit...
    migrain cme bck!!
    huhu...sakit wak...

    rite now, awk ngah sembg ngan abah...
    n im reading ur post...hahaha...jht kan...
    kui3..

    dun wory...
    sya akn sentiase doakan kejyaan awk ok???
    stdy smart dear...
    take care....mich u much...
    huhu...daa~ salam..

  3. amal says:

    wani: rehat2 k...esok nak bawa azim kluar plak..erm, thanx for everything dear..

    nurul amirah: doakan kami bahagia..

  4. Afham says:

    amal
    amalanda
    amalislami
    amali
    amalan
    amal

    hehe, aku doakan ko success.
    bila nak kahwin?