kita tahu hidup susah..

:: Tolong beritahu aku, jika ada ayat lain selepas longlai....(approx. 2 minutes)::

Posted by A m a l - -

Pagi tadi aku study macam biasa...

Aku study,study and study...

lepas tu aku tido jap...

sekejap jer...

sambil dengar mp3 kat hanset aku...

........................

Petang tadi, rakan-rakan futsal All Star mengajak aku bermain futsal seperti minggu yang sebelumnya...

aku pun turun, even dengan sedikit lewat...

em, sebenarnya agak lewat...

lewat setengah jam...

Encik beruang dah marah-marah...

aku naik risau....

tapi aku tahu aku salah...

jadi aku senyap sajer di tepi tiang gol....

tak berani aku tenung muka Encik beruang waktu tu...

.............................

setelah Encik Mat yie the mUse membahagikan team,dalam 'mentera' kelantannya...

yang kami semua tidak pernah paham...

dan tak akan pernah untuk berjaya paham menteranya itu sampai bila-bila yang berbunyi seakan-akan begini:

" cek cuku monyet nek polih....",
ok kau team polis...

"cek cuku monyek dak jahat..."
ok kau pula team jahat...

begitulah encik mUse mengira sehingga habis semua mendapat kumpulan, barulah permainan futsal dimulakan....

.......................

Hari ni, team opponent aku ialah Mat yie the mUse, Mc the Beruang, Palie Asus dan Sopy si Sepoy2 lines...

dan team aku pula...ialah aku sendiri, Buloo Ai yin,Shuren the Mahaguru India, dan Murni The Lara Croft....

memandangkan, dalam team aku ader satu girl...so, kitorang macam main 3 orang jerlah...

bukan aku katakan Murni the Lara Croft tak pandai main, dia pandai juga tendang kaki Mat yie....

tapi, disebabkan dia terpaksa bermain dengan budak-budak futsal All Star...

jadi, dia kelihatan seperti ayam-ayam lah juga sikit-sikit...

................................

Setelah, 1 jam bermain....

aku rasa penat sangat-sangat....

aku rasa macam nak pitam...

tak cukup oxygen....

dada ketat...

pandangan kabur....

nak angkat kaki pun tak larat....

apatah lagi menendang bola....

aku memang penat....

giler-giler penat....

penat yang sangat tenat.....

aku tak tahulah
macam mana nak namakan kepenatan tu ...

tapi memang penat sangatlah....

sampaikan sekarang ni pun, aku tak sure aku balik ke bilik aku ker or bilik orang....

kalau bilik orang, aku harap tuan rumah tu tak balik malam ni...

kalau tak, sure aku akan dituduh pecah rumah....

ataupun pecah amanah...

.......................

wahai blogku...

kan bagus kalau kau boleh bercakap....

senang aku tanya kau macam-macam....

contohnya, seperti keadaan aku sekarang...

aku penat sangat....sampai tak daya aku nak gambarkan kepada kau betapa penatnya aku...

oklah macam ni aku bagitahu kau:

ada tak perkataan yg lebih penat dari penat?

letih?

ada tak perkataan yang lebih letih dari letih?

lesu?

ada tak perkataan yang lebih lesu dari lesu?

lemah?

ada tak perkataan yang lebih lemah dari lemah?

longlai?

ada tak perkataan yang lebih longlai dari longlai?

ada tak??

ada ker???

ada ker??

ada ker????


......................................


kalau pun ada lah kan....

aku ni 3 kali ganda lebih longlai dari longlai.....

kau bayangkanlah.....

........................................

p/s- macam mana aku mahu study, kalau sekarang ni pun...aku dah tak boleh bezakan...
antara bilik study dan bilik air sebab penat sangat...

wuahhhh...sangat mengantok pula sekarang....


8 Responses so far.

  1. W-A-N-I says:

    alolo..
    ciannyer die...
    penat smpai sush nk bernafas yea...
    tu lar, ntah2 perut die da naik semula kot..
    hahahha...

    p/s: cumils baby 2...=)

  2. rasenye..kalau 3kali longlai dr longlai tu...x mampu nak menaip kat blog kott...heh~

  3. amal says:

    tu ler pasal...

    tak tahu camner boleh buat entry dalam keadaan penat2 ni..

    p/s-to kak Najlaa, dengar cerita sudah mepunyai 'kacip'...'perempuan simpanan' tu tak guna disimpan lagi...baik bagi orang pinjam,,,hihi

  4. PANDAINYE...tgk kau bergerak sambil tido ke amal??aiya
    aku ade satu perkataan selepas longlai

    "kau ni hayam tol la"

  5. amal says:

    haha...

    apelah kau ni jannah...

    'hayam' tu bunyi cam ayam jer...

    kalau camtu aku pun boleh,tambah 'h' jer kat depan longlai...

    'honglai'...

    lol...

  6. hayam tu utk org gediks macam kau...tulis macam da nak mati tapi bole wat pos sepanjang alam...kah3

  7. amal says:

    haha..

    aku memang dah biasa lah tulis panjang2...even penat ker sakit ker, still panjang gak...

    kalau tulis pendek2 cam kau...tu yg aku tak biasa...haha...

  8. hariri says:

    ape yg ko eja tu salah la amal..mantera die bunyi lain..haha!mane ade monyet2 ni..