kita tahu hidup susah..

:: Gila-Gila Study ::

Posted by A m a l - -


Aku dah nak naik muntah...

kepala pening-pening...

hati tak tenteram...

buat apa pun semuanya tak kena...

cuma ada satu jer yang kena...

duduk atas kerusi...

buka laptop...

buat notes dan study...



sejak dari minggu lepas sampailah sekarang, aku rasa itu jerlah yang aku ingat aku buat...

cuma kadang-kadang, aku berhenti seketika tuk masak...

masak ayam kurma, sup mahupun masak belada...

masak nasi...

buat air sarsi...

makan kubis mentah atau goreng....

tiada menu lain selain tu....

kadang-kadang aku masak kari....

kalau dah malas sangat aku goreng jer...

kalau rajin sikit masak ayam berempah...

selain tu aku duduk jer kat kerusi ni...

aku tengok laptop...

slide demi slide....

satu demi satu tanpa henti...

lepas satu slide aku main monopoly...

lepas main monopoly, buka u tube tengok video dari malaysiakini....

ataupun check friendster message(aku tahu aku sungguh ketinggalan)...



Itulah realitinya...

kadang-kadang aku termuntah...

sebab study banyak sangat...

tapi sebab nak cemerlang punya pasal, study aku teruskan jugak...

nak buat camner...

aku ditaja dan dibayar untuk belajar...

kalau aku tido or tak study, maknanya aku menghabiskan duit rakyat dan membazirkan wang kerajaan...

huisshhhh...

bilalah nak abes exam ni...

kadang-kadang untuk menghilangkan bosan study, aku ubah tempat study....saje jer nak beralih angin...

kadang-kadang aku study kat luar...

kadang-kadang aku pergi study kat roof-top....

kadang-kadang aku study sebelah encik beruang atas sofa...

tapi, tiap kali aku ubah tempat...15minit lepas tu aku akan balik semula atas kerusi ini...tak selesa rasanya tanpa bantal sandar di belakang dan kerusi bulat bawah kaki...

kadang-kadang nak juga study bawah katil...nak tengok sampai mana aku boleh bertahan study kat tempat-tempat ekstrim...


huissshhh....

penatlah study...

letih betul nak baca dan hafal banyak-banyak...

rasa cam nak terus jadi doctor jer, tanpa study...

kan best???

tapi takkanlah boleh camtu kot...

kerna aku belajar medic ni untuk tolong orang, dengan ilmu yang aku ada...

kalau tak belajar dan takde ilmu...camner mahu tolong orang kan??

takpelah, aku mahu terus sambung study...aku tak mahu malas-malas macam ni...

rakan-rakan lain semuanya dah study jauh giler...aku masih terkedek-kedek kat Module 8.3 nervous system...


aku tak boleh malas-malas macam ni...

teringat pula pesanan guruku yang bernama Miss Grace,

" Tak mahu hidup sebab malas nak bernafas, Tak mahu mati sebab malas nak mereput...kalau macam tu hidup pun menyusahkan orang sahaja...."

hahaha...a simple quote but it strucked deep down my heart...

Rakan-Rakan doakan aku...

Termasuk kau sekali blog...

mesti doakan aku jugak...

bubye..mahu study sampai muntah dan mati...

p/s-harap-harap neurone aku tak mati before exam...salam


6 Responses so far.

  1. W-A-N-I says:

    aq pula mahu mati...

    tertekan hidup menderita kebosanan..

    dengan kegagalan broadband cnnection yg gagal menunjukkan kehebatannye tuk speed up d cni...

    broadband yg sgt lembab, lumpy lagi labu labi...

    waaaaaa...

    terpaksa meneruskan kebosanan ini...

  2. amal says:

    jika kau mati aku mahu khawin dengan siapa??

    call me whenever u free k?

  3. hariri says:

    ..gambar ko je byk..padahal aku dok sebelah je!xde pn..haha!!

    hurm.."dont u ever thinking to become a doctor if you are not willing to study hard"..serius2 xtipu!!haha..

  4. amal says:

    wey encik mUse...

    apa takdenyer..ade lah gambar kau...

    yang nampak bahu sexy tu aper?

    haha...

    betul2...kita mesti sentiasa berpegang kepada kata2..:

    "Don't ever think to become a Doctor...If we are not willing to study hard.."

    let's pulun bebeh!!

  5. ko kecik2 ni mesti mkn pulut byk ni...tu sbb jadi cm gini...