kita tahu hidup susah..

Aku Cari..

Posted by A m a l - -


Aku cari bukan harta bertimbun-timbun,
Untuk hidup kaya,

Aku cari bukan wang berjuta-juta,...
Untuk hidup bergaya,

Aku cari bukan kawan-kawan,
Untuk hidup sekadar berfoya-foya,

Aku cari mana dia Al-Banna,
Aku cari mana dia Al-Maududi,

Kita bongkar rahsia kitab suci,
Cari pedoman buat diri,



Kita bongkar rahsia sunnah nabi
Cari panduan penyuluh hati,

Aku hidup kerana Dia Rabbi
Dialah teman
Dialah wali
Dia mencukupi
Aku hidup bererti
Menikmati damai abadi

4 Responses so far.

  1. ni lah beza amal dengan laki2 lain...hidup yang penuh motivasi...mungkin ni lah punca kenapa jalan hidup Amalludin Razali lebih baik dr org lain...*winkwink*

  2. amal says:

    tinggi sangat pujian tu fifi...

    tak mampu untuk saya menerimanya..

    *winkwink juga*

    ..setiap kelebihan itu Allah turunkan dengan tanggungjawab...dan kini Alhamdulillah saya sedar bahawa Allah telah turunkan bermacam-macam kelebihan ini kerana Allah telah pilih saya unyuk menyampaikan agamaNya..

  3. Betul la...
    Jujur..
    Dari sekolah, awak berjaya dan berjaya, sampai sekarang pun berjaya...Kalau nak compare dengan saya, memang jauh langit dengan bumi...Arhh..memang beza.....terasa kerdil sungguh diri saya...

    Tp saya syukur, dapat kawan yang bakal jadi doc, study abroad lagi tu...it's a gift,,,

  4. amal says:

    biase2 jer..ramai lagi yang dapat gi oversea,macam wardi...sedangkan dia just anak felda jer..itu lagi hebat..

    hurm..kalau Allah letakkan neraca kemuliaan individu itu hanya pada Kejayaan seseorang..nescaya kelihatan ianya tidak adil..

    tapi Allah letakkan neraca kemuliaan itu pada KETAQWAANNYA DI SISI ALLAH...agar manusia dipandang mulia bukan kerna kejayaannya,tapi kerana takutnya dia kepada Yang Maha Pencipta..

    Hadith pilihan hati:
    Jika Allah inginkan kebaikkan pada hambaNya..Nescaya Dia akan berikan hambanya itu kefahaman pada agamaNya..

    *winkwink lagi*