kita tahu hidup susah..

:: Pabila Dublin semakin sejuk, aku menulis blog tanpa baju ::

Posted by A m a l - -


aku baru lepas main bola ar..

memang ler, tak pakai baju cos nak mandi..(jangan pikir macam-macam..)

.............................

aku suka akan comment visitors pada previous post aku..alar, pasal cerita kawen2 tu..

sebenarnya, aku dah muak dengan penulisan blog yang berbentuk dakwah secara terang-terangan..orang bukan nak baca pun, kasi penat jer tulis..tapi tak capai matlamat pun..

so, aku tukar strategi sikit, kasi kontroversi sikit...and letak satu point jer kat bawah..and biar orang ramai2 comment tuk betulkan pandangan aku..secara tak langsung, orang yang terbaca blog aku akan baca jugak comment tu..and di situlah baru mereka sedar bahawasanya pendapat aku sama sekali tidak benar...........menarik bukan?? 

haha..klaka juga cara aku ni..tak pernah-pernah orang buat....

(iya, matlamat tak menghalalkan cara...tapi cara aku takdelah songsang sangat..ok kot..hihi)

..............

semalam, aku lepak dengan budak2 yang berpikiran jahiliyah....aku dapat rasa apa yang diorang rasa..and aku paham mengapa dakwah ni tak sampai pada mereka..so, aku dapat ilham nak buat camtu..sekurang-kurangnya ada jugak yang masuk dalam kepala mereka...

ok-lah malas nak cerita pasal semalam...

.................

hari ni aku nak cerita pasal harini..

ada apa dengan hari ni?? hari ni S E J U K G I L A........

Aku pergi ke class dengan pakai jacket nipis jer, ingatkan panas cos matahari nampak cam cerah..sekali kena tiup angin tak bergerak beskal aku..sejuk mengalahkan winter season..

hari ni class agak heavy..tapi aku bersyukur cos aku dah nak hampir siap kerja Population Health aku(wah, happyaku!!)..

malam ni, aku nak siapkan sikit jer lagi..and nak start study tuk final...

p/s- exam final lebih kurang sebulan..tadi exam renal dapat B-(dalam lingkungan 70 kot),gila sedih..ramai jugak yang dapat B aku tengok..aiseyh camnerlah pulak respiratory aku punyer nasib...

4 Responses so far.

  1. pergh...
    patot r org komen...
    menyakitkan jantung baca......
    ish2.......

  2. hadi pahmi says:

    salam mal.
    takut orang tak baca komen je.
    lepas baca post kau, menggelupur lari
    sambil jerit, yeay!! kapel boleh!
    pasal aku pun dah nak terlari dah takdi. haha.
    atau apa2 lah yg kau bakal tulis nnt.
    even bahagian p/s pun tak
    sempat nak baca. huhu.
    apa-apa pun cantik dah caranya
    tapi boleh cantikkan lagi kut.

  3. amal says:

    hadi pahmi: ok, cun tgah pikir cara lagi ni...bleyh ar kau buat video pasal couple plak lepas ni..

  4. hadi pahmi says:

    pergh, video pasal couple dah berlegar dalam kepala aku lama dah ni. projek summer rasanya. insyaAllah.