kita tahu hidup susah..

:: Ada apa dengan Azam tahun baruku? ::

Posted by A m a l - -

jawapan bagi soalan di atas:

Tiada apa...inilah kali pertama dalam hidup aku..aku tak plan tuk menempuh tahun baru...

.......................

mungkin sebab aku malas nak plan sebab winter sangat sejuk..so aku takde mood...

mungkin sebab aku memang tiada plan sebab aku memang bangang...

or

mungkin sebab aku perlukan motivation dari wani tuk aku plan hidup aku...

.................

tapi sebagai seorang manusia yang diberikan peluang tuk terus hidup dan bernafas di bumi Allah ini...

aku perlukan Plan...

Plan yang betul-betul berfungsi tuk aku memacu hidup aku pada tahun 2010 ni...

..............................

Secara ringkasnya aku lampirkan beberapa plan a.k.a azam aku tuk tahun 2010 ni...


 :: Plan yang cool...::


1.aku nak jadi student medic yang lebih skema...lebih mat bilik dan lebih kuat membaca buku...

2. aku nak jadikan Quran sebagai movie, ps3 dan buku motivasi yang mana aku akan baca dan hafal hampir setiap hari...

3. aku nak jadi abang yang lebih baik buat adik aku azim serta anak yang lebih baik tuk kedua ibu-bapaku....

4. aku nak jadi teman yang terbaik tuk insan yang bernama Siti Salwani binti Ali...


:: Plan yang tidak beberapa cool tapi aku nak  beritahu jugak...::


1. Aku nak balik malaysia and makan ikan banyak2...

2. aku nak beli x-box 360...

3. aku nak beli motor honda CBR 150cc dan tengah kumpul duit sekarang ni......

4. aku nak berhenti berangan-angan menjadi pandai...tapi betul2 berusaha tuk menjadi pandai....

5. Aku nak buat baik pada semua orang...

6. aku akan berhenti berkawan dengan orang2 yang tak anggap aku kawan or just anggap aku kawan masa aku susah jer...

7. Aku nak jadi President Third Batch dengan lebih baik...

8. Aku nak turun join volleyball club dan menjadi hebat dalam permainan itu


:: Plan yang impossible tapi aku letakkan juga as plan...::



1. aku nak jadi lebih kurus dan mulakan Program diet secepat mungkin

2. Aku nak jadi lebih hensem tuk wani....

3. aku nak jadi orang yang paling pandai dalam batch aku dan mendapat A+ dalam semua subject...

4. Aku nak khawin 2 tahun lagi....

5. Aku nak cari duit poket lebih dengan menjual nasi lemak atau bekerja dengan hibiscus...

6. Aku nak jadi ketua QC(cam usrah) dan menyampaikan amanat Irfan kepada orang lain...


:: Plan jangka masa panjang yang di carry forward dari tahun lepas... ::


1. aku nak jadi Doktor yang terbaik di dunia...dan memberikan khidmat dengan ikhlas kepada semua umat manusia tanpa mengharapkan sedikit pun ianya akan dibalas...

2. Aku nak berusaha mendapatkan syurga Allah...


setelah pulang dari Scotland-Manchester-London...snow turun mencurah-curah di bumi UCD...syukur2...


Akhir kata aku nak sampaikan kepada semua pembaca-pembaca Hujungnya jauh Pangkalnya Belum Tiba bahawa:


"We must stop talking about great personality and how they should be...we must become one of them ourself"




6 Responses so far.

  1. dah kater da.. tak rugi nak singgah kejap katy sini=) penaik semangat.. tq3

  2. amal says:

    trima kasih cos sudi singgah....

    saya sangat berbesar hati jikalau hasil penulisan saya dapat memberi manfaat kpd org lain....

    senang2 singgah lagi k?

  3. Afham says:

    Salam amal.
    salam tahun baru.
    seronok baca azam tahun baru ko.
    aku pun naik semangat.

    usaha kuat2 semoga semua azam tercapai. suka pakcik Razali nanti. and, nak kwen tu tunggu aku cuti tau, aku nak ajak payat dtg skali makan nasi free

  4. amal says:

    ee: tengkiu2..nanti aku akan buat masa cuti...tapi aku ajak payat time nak abes kenduri ar...takut lari budget makan aku nanti...haha...

  5. Anonymous says:

    wani:
    p/s: i need u mor than u nid me....=)

    bgus2!! azam yg bgus....hahaha
    t sya tlg tgk2 kan yer, awk buat ke x sume azam2 awk nih...hehehe....gud lark dear!! =)

  6. amal says:

    wani: I need u in everythg I do...

    sorry..ngantuk sanngat tadi...tak dapat sembang....